Informatii utile

Destinatii turistice

Informatii utile

Cehia


Cehia este un stat situat in Europa Centrala. Cehia regrupeaza regiunile Boemia si Moravia, precum si o parte din Silezia. Ea se învecineaza cu Polonia la nord, Germania la nord-vest si la vest, Austria la sud si Slovacia la sud-est. Cehia este membra NATO si a aderat la Uniunea Europeana in mai 2004.
Peisajul ceh variaza; partea sa occidentala, Boemia, consta dintr-un bazin, strabatut de Labe (Elba) si Vltava (Moldau in germana), inconjurat in special de munti mici, precum Sudetii (incluzand Krkonose, unde se afla si punctul cel mai inalt al tarii, Snezka de 1.602 m). Moravia, in est, este de asemenea o regiune relativ muntoasa, strabatuta de Morava. Aici se afla si izvorul Odrei (Oder in germana).
Apele Cehiei curg spre trei mari diferite: Marea Nordului, Marea Baltica si Marea Neagra.
Climatul local este temperat, cu veri calde si ierni reci, un exemplu de combinatie intre influentele continentale si cele oceanice.
 

Praga


Praga sau "Orasul celor o mie de turnuri" este unul dintre cele mai uimitoare orase europene. Avand unul dintre cele mai bine pastrate centre medievale din intreaga Europa, orasul a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Praga este un oras ideal pentru amatorii de castele, catedrale si cultura. De-a lungul secolelor, au fost construite biserici, resedinte si palate, sinagogi si cimitirul din cartierul evreiesc si maiestuosul pod Carol, pe raul Vltava. In zilele noastre, podul Carol este o scena pentru muzicieni, inghititori de flacari si diversi artisti, spre incantarea trecatorilor.

 

Hoteluri

vezi hotelurile pentru Praga Cehia

Revelion 2019 Praga

Locatia: Praga
Pret: de la 525 E

Pensiunea Oituz 3*
Mangalia
Pret de la 40 Lei
NEWSLETTER
*  Adresa ta de e-mail: